Meer Bomen Nu!

Vanwege klimaatverandering en de afname van biodiversiteit wil de overheid 37.000 extra hectare bos aanleggen. Daaraan kunnen organisaties en particulieren meewerken door op eigen terrein bomen aan te planten. ‘Meer Bomen Nu’ is een initiatief van MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Zij hebben het afgelopen jaar met meer dan tweeduizend vrijwilligers – onder leiding van boswachters, ecologen en groenbeheerders – in onze bossen zaailingen geoogst en gebundeld. De bedoeling is dat die jonge boompjes in tuinen van particulieren en op boerenerven geplant worden, zodat we gezamenlijk bijdragen aan het planten van een miljoen bomen in Gelderland. Zie: www.meerbomen.nu.

Boomrijk Lingewaard wil samen met Lingewaard Natuurlijk inhaken op de boomplantacties van Meer Bomen Nu! We zoeken daarvoor allerlei vrijwilligers, zoals mensen die in het najaar een dagje mee willen oogsten of planten, maar als je groene vingers hebt, kan je ook oogstbegeleider worden. Je kunt helpen met vervoer, of alleen al door je omgeving enthousiast te maken. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken om een paar boompjes in de tuin of op eigen erf te planten, kunnen zich ook aanmelden.

Ben je geïnteresseerd? Kom dan naar de informatieavond waar Tsjeard Hofstra (van Urgenda) uitleg geeft over onze plannen en antwoord op al je vragen. Noteer in je agenda: woensdag 29 september in De Veldschuur in Bemmel. Inloop is vanaf 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Vanwege corona is aanmelden noodzakelijk via info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Wie weet start bij De Veldschuur dan de eerste bomenhub* in Lingewaard!

* Plaats om ‘n voorraad  boompjes tijdelijk in te kuilen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *