Bomenexcursie Bemmel terugblik

Op zondag 12 september wachtte IVN-gids Anja ons gezelschap op bij Kasteel de Kinkelenburg onder een stel indrukwekkende esdoorns. De bomenexcursie voerde ons langs verschillende mooie plekjes in Bemmel.

In de omgeving van het kasteel staan ook nog platanen, eiken, een taxus, beuk en aan de waterkant een vleugelnoot. We stapten op de fiets maar kwamen niet ver, want op de hoek van de Leemkuilselaan en de Dorpsstraat staat in een tuin een prachtige cypres, die zichtsbepalend is in het dorp. Verderop, bij het NH-kerkje staan onder andere holle lindes waar kauwtjes graag in nestelen. Over alle bomen viel wel iets te vertellen. De dikke platanen zijn – we hebben het getest – door vier volwassenen net niet te omarmen!

We bewonderden een zwarte den en rode beuk aan de Teselaar en bij het gezondheidscentum de perenbomen, de tulpenboom en de amberbomen, die prachtig verkleuren in de herfst. In het groene hart van Bemmel staan bewonderingswaardige bomen zoals de katalpa en de moerascypres aan het water, met zijn net boven het gras uit herkenbare wortelknollen. Via de Wardstraat met de haagbeuken belandden we in de Ward. De weerspiegeling van de inheemse soorten zoals wilgen, elzen en populieren in de plas die ‘s zomers bedekt is met waterlelies, is voor iedereen om van te genieten!

Helaas moesten we de excursie beëindigen, terwijl er nog zoveel meer bomenpracht in Bemmel te zien is. Wie weet komt er volgende zomer een vervolg!

De Zwarte den en Rode beuk aan de Dorpsstraat

2 gedachten over “Bomenexcursie Bemmel terugblik”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *