Bomenhub Veldschuur groot succes

Goede oogst eerste actiedag

De eerste actiedag begint feestelijk, met muziek van Drumfanfare Eska. De aubade is bedoeld voor het bezoek van Sinterklaas, maar geeft meteen een vrolijke sfeer op het terrein waar de weesboompjes ingezameld worden. Al snel blijkt dat mensen met een volgeladen kattenbak, volle fietstassen of een aanhangwagen de weg naar het inzamelpunt bij De Veldschuur weten te vinden.

Iemand uit Gendt komt zelfs een kruiwagen HALEN, omdat hij in de achterbak zoveel te BRENGEN heeft. En mochten we belangstelling hebben: “Thuis staan nog bessen, kruisbessen en frambozenstruiken die weg moeten.”

Tijdelijke opslag in schoolmoestuintjes

Bomenhub Lingewaard Veldschuur mag de schoolmoestuintjes bij De Veldschuur aan de Sportlaan gebruiken om de boompjes tijdelijk op te slaan. Vrijwilligers kuilen ze zolang in als bescherming tegen uitdroging. Tijden de eerste actiedag raken de eerste drie rijen tuintjes vol met essen, kornoeljes, eikjes, esdoorns, vlinderstruiken, seringen en zelfs een vrij grote notenboom.

Reacties van belangstellenden zijn positief: “Nu weet ik een plek in de buurt om mijn kleine boompjes een kans te geven. Ik krijg het niet over mijn hart om ze op te knippen in de groenbak.”

Actiedag brengen, halen of ruilen

We willen inwoners van Lingewaard stimuleren meer groen in hun tuin te zetten. Daarom gaan we deze keer niet alleen weesboompjes verzamelen, maar vooral ook ruilen en GRATIS weggeven. Heb je nog plek en tijd om wat te planten voor de kerstdagen? Kom dan zaterdag 11 december tussen 1 en 3 uur bij De Veldschuur aan de Sportlaan in Bemmel om te kijken of er een geschikt weesboompje bij is.

Tip: Als je een specifieke of grotere boom of struik wilt, kijk dan eens bij een Lingewaardse kweker of hovenier. De ouderwetse kweepeer (Cydonia oblonga) heeft bijvoorbeeld prachtige gele bloemen, eetbare vruchten en is aantrekkelijk voor bijen en vogels.

Meer informatie?

Lingewaard Natuurlijk en de Boomrijk Lingewaard organiseren de Bomenhub Lingewaard Veldschuur. De bomenhub is een onderdeel van de campagne Meer Bomen Nu. Kijk op de websites van: Lingewaard Natuurlijk of Boomrijk Lingewaard. Vragen kun je mailen naar: bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl