Bomenhub nog tweemaal open

Op zaterdag 25 februari en op zaterdag 4 maart (kliekjesdag) kun je tussen 14.00 en 16.00 uur voor de laatste keer jonge bomen en struiken komen halen bij de Veldschuur in Bemmel.  Er staan nog genoeg boompjes, vooral Noorse esdoorns. Verder zijn er nog wat eiken, hulst, paardenkastanje, kornoelje en een aantal wilgen.

Op dit moment bestaat in Lingewaard nog 68% van de oppervlakte van tuinen uit stenen.  Vergroenen kan echter makkelijk: via de gemeente kun je een tegeltaxi aanvragen om je oude tegels op te halen. En je kunt zelf gratis boompjes en struikjes halen bij Bomenhub Lingewaard de Veldschuur. Zo vergroenen we onze tuinen en laten we Lingewaard mooier achter voor de volgende generaties. Doe je mee?

De bomenhub is gestart op initiatief van Lingewaard Natuurlijk en Boomrijk Lingewaard en onderdeel van de landelijke campagne MeerBomenNu. Deze campagne is bedoeld om in het hele land meer bomen aan te planten. Zo zorgen we voor meer CO2-opslag in bomen en struiken, houden we klimaatverandering tegen en verhogen we de biodiversiteit.

Kom je voor meer dan 100 boompjes, dan is van tevoren aanmelden handig. Dat kan via een mail naar bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl